tisdag, februari 19

Känslor.

Någonting som inga pengar i världen kan påverka till hundra procent, men någonting som säljer som smör så fort man fått grepp om dem.

Känslor. Ett naturligt, kroppsligt - fysiskt som mentalt, fenomen, som förekommer såväl hos människor som hos djur. Någonting som hos olika individer prioriteras på olika sätt, beroende på uppväxt, uppfostran, inställning och intuition. De allra flesta har känslor. De som inte har några känslor, kallas "apatiska". De är ofta oförstådda av många, förmodligen just för att känslor är någonting som så många har gemensamt, men samtidigt även någonting som på ett sätt redovisar en personlighet.

Jag har känslor. Du har förmodligen också känslor, och dina vänner, och dina vänners vänner. Faktum är, att så många har känslor att man gärna tar för givet att deras känslor finns där. Eller så tar man för givet att andra tänker på att du har känslor. Sedan, beroende på hur vi hanterar dem, kan känslor märkas olika mycket i olika situationer. Ibland blir man ledsen, ibland blir man glad, och ibland är känslan kanske någonting mellan "ilska och sorg", och "det fanns säkert en bra anledning till det".

Jag tror att negativa känslor, såsom ilska, endast förekommer då vi inte förstår oss på en situation. Ilska känns som frustration, som en känsla av att vad man än gör, så biter det inte på den felaktiga sida som visar sig för en. Har du tänkt på, att du inte blir arg på sådant som du förstår till fullo?

Kanske är det det som gör att känslor blir tabu idag. För det är bara en tidsfråga innan människor börjar inse, att känslor är tabu. Man visar inte känslor i onödan trots att de allra flesta människor har dem. Här är det som är viktigast ett gott intryck, och då finns det inte plats för känslor i bilden så länge det inte är glädje och lycka. Lättja. Nöje med livet.

Och medan folk blir arga, sitter jag och funderar (nåja, jag är bara människa och får mina arga inslag ibland jag med). Kanske behöver man inte förstå sig på allting. Kanske finns det en anledning till att det där glaset gick sönder, att cykeln blev stulen eller att någon gjorde en repa på din nylackerade bil, men att denna anledning är bortom dina händer. Och kanske är det bäst så. För vad vore livet, om man förstod allting?

Det är det jag älskar med känslor;

Plötsligt får allting en mening.

3 kommentarer:

  1. Är inte det läskigt egentligen? de där känslorna Är ju en själv.

    SvaraRadera
  2. Du borde bli filosof Isia :) du har verkligen en poäng med det du skriver... din hjärna tänker antingen jäkligt mycket eller kommer sånt bara naturligt från daj :)

    SvaraRadera
  3. Du borde bli filosof Isia :) du har verkligen en poäng med det du skriver... din hjärna tänker antingen jäkligt mycket eller kommer sånt bara naturligt från daj :)

    SvaraRadera