onsdag, november 16

Så vem är vem?

Jag vill tro att alla här i världen någon gång drabbas av identitetsfrågor. "Vem är jag?", "Vad vill jag?" och "Var finns jag?" frågar åtminstone varje tonåring sig - några av dem finner svaret direkt, andra slåss med frågorna tills de ger upp om svaren och fladdrar iväg i meningslösa, ruttna liv.

 Det verkar nästan som att de som faktiskt inte ställer frågorna överhuvudtaget är de som har så pass grava problem att de inte hinner tänka på någonting annat. Lösningen på deras problem blir svaret på deras existentiella frågor. Antingen kämpar de för att bli kvitt problemen i bästa möjliga mån, eller så ger de upp och låter problemen identifiera dem. Oavsett vad, så går det liksom att konstatera samma sak; de finner sig i sina problem.

 Vad är ett problem?

 När en företeelse kommer i konflikt med en annan företeelse, så uppstår ett problem.
 När någon vill en sak, och någonting går emot det, så har vi ett problem.

 Vem är du?
 En problemlösare. Ja, kanske ska man ta exempel från dem vars problem är så grava att ingenting annat hinns att tänka på. Antingen kämpar du för att lösa vartenda problem du har, eller så ruttnar du i dem. Vilka problem du har definierar vem du är. Vilka problem har du ådragit dig? Lös dem. Vad står i vägen för att du ska få som du vill? Eliminera det. Det kommer att komma nya problem hela tiden - inse faktum, du är inte ensam i den här världen och det kommer alltid att komma någonting nytt att kämpa för eller emot.

 Vad vill du? 
 Lös dina problem, och njut av dina kommande utmaningar. Resten löser sig.
...och om du inte känner att du kan lösa dina problem på egen hand, skaffa hjälp. Inget problem är för stort för att lösas, men ju mindre det är, desto snabbare går det.
...och om du inte känner att du vill lösa dina problem överhuvudtaget, gör inte det. Oavsett vad så är du dina problem. Och de problem du flyr från, är helt enkelt inte du.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar