måndag, mars 7

Fläsk

Har påbörjat en diet. En diet som heter "Jag har ingen fritid och därför måste jag äta efter schema". Och den dieten fungerar - på en vecka har jag tappat 1½ kilo. På bekostnad av ett par timmars sömn eftersom jag gör matlådor till sent på kvällen. Men mat är så roligt att laga - så det gör ingenting. Och det kan bli så sinnessjukt enkelt också!

Här från boken "Isodieten" av Fredrik Paulún m fl:

Middag 17: Fläskfilé med haricot verts
358 kcal, 38% energi½ fett, 23 energi% kolhydrater, 39 energi% protein

150 g fläskfilé
70g haricot verts
125 g äpple (1)
20 g valnötter (10 st)
lite smör eller olivolja till stekningen

Skär fläskfilén i skivor och stek i lite olivolja eller smör tills de är genomstekta, det brukar ta 5-10 minuter. Koka haricot vertsen lätt så att de fortfarande har en viss spänst kvar. Servera med äpple i klyftor toppat med krossade valnötter.

Mums :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar