fredag, maj 28

Det kungliga.

På söndag kommer vi få veta vad Daniel Westling ska få för titel. Media har redan skvallrat om att han kommer att bli kallad för "Ers Kungliga Höghet prins Daniel". Kronprinsessans ögonsten. Nykomlingen i slottet. Vilken charmör.

Jag tänker inte uttala mig om vad jag tycker om själva bröllopet - det kan vi ta en annan gång - men det har pågått debatter om huruvida kronprinsessan ska få gifta sig med Daniel eller ej, i och med att han är rödblodig och inte blåblodig, och det har resulterat i turturduvornas förtjänst. En stor del av svenska folket är inte förtjusta. Många vill överhuvudtaget inte ha kvar kungahuset och anser att kungafamiljen endast drar pengar från befolkningen. Speciellt nu när bröllopet är igång. Det är bröllopsklänningar, det är nya skor och smink, det är pynt och dekorationer, den nye prinsen ska ha nya glasögon som passar prinsessans outfit och drottning Silvia ska ha en ny hatt. Massor av pengar går åt till evenemanget medan sjukvården inte kan ge oss det vi behöver och skolor serverar mobbade barn på fat.

Men nu har de funnit varandra, och det ska bli ett spektakel. Det som fångat mitt intresse är en insändare i Metro igår, som löd "Betala inte säkerhetsstyrkan med våra skattepengar, ingen kommer att vilja skada prinsessan."
Kungahuset är mycket väl medvetet om hur många som är emot bröllopet och att vi skattebetalare jobbar för att de ska få gifta sig. Med all säkerhet kommer det stå demonstranter utanför på bröllopsdagen. Och de har säkert fått många arga brev.

Så det är en sak att de väljer att betala för det stora bröllopet med våra skattepengar. Vi är ett land som följer en tradition osv. Men att de är medvetna om att vi rödblodiga inte gillar det, och därför sätter in en säkerhetsstyrka på 7000 man vilket de betalar med VÅRA SKATTEPENGAR - det är bara svinigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar